Jadłospis

14 marca 2021

TYGODNIOWY JADŁOSPIS 22.04. – 25.04.2025r.

DZIEŃ TYGODNIA   SKŁAD POSIŁKU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło;  ser biały; szynka drobiowa; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z suszonych owoców, woda 1,2,3
O Zupa warzywna(por, marchewka, seler, pietruszka), pierogi z owocami,  Kompot owocowy/woda 1,2,3,11
P Owoce sezonowe ,woda 1,2
WTOREK ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło;  wędliny (szynka gotowana, szynka z indyka warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar rumiankowy, j, woda 1,2,3
O Rosół z kluseczkami (por, marchewka, seler, pietruszka,) , kotleciki drobiowe, ziemniaki  z wody, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem, kompot owocowy/woda 1,2,3,11
P Budyń waniliowo-czekoladowy, woda  2, 12
ŚRODA ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; parówki z szynki; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar malinowo -cytrynowy, woda 1,2,3
O Zupa pomidorowa (por, marchewka, seler, pietruszka, pomidory), paluszki rybne, ziemniaki puree, surówka z kwaszonej surówki, kompot z owoców sezonowych 1,2,3,4,11
P Pieczywo z własnego wypieku, woda 1,2,3
CZWARTEK ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; wędliny (szynka gotowana, szynka z indyka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z suszonych owoców, woda 1,2,3
O Zupa wielowarzywna (por, marchewka, seler, pietruszka), spaghetti bolognese, ogórek kwaszony, kompot z owoców sezonowych/woda 1,2,3,11
P Galaretka z owocami  
PIĄTEK ś Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser żółty; ser biały; jajko gotowane, dżem owocowy niskosłodzony; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar koperkowy, woda, kakao 1,2,3
O Zupa kalafiorowa (por, marchewka, seler, pietruszka, kalafior), pancakes z musem owocowym i serkiem waniliowym, kompot z owoców sezonowych/woda 1,2,3,11
P Owoce sezonowe i warzywa, woda  

INFORMACJE DODATKOWE:

Stosowane przyprawy: cukier, sól, pieprz, majeranek.

Śniadania komponowane są przez dzieci – produkty wybierane są przez dzieci.

 
Ze względu na codzienny charakter zaopatrzenia, zastrzegamy sobie prawo do zmiany menu w przypadku braku surowców na rynku.  
ALERGENY  
1 Zboża zawierające gluten  
2 Białka mleka krowiego  
3 Jaja  
4 Ryby  
5 Orzechy  
6 Orzechy ziemne  
7 Soja  
8 Sezam  
9 Gorczyca  
10 Łubin  
11 Seler  

12   Czekolada