TYGODNIOWY JADŁOSPIS 16.12. – 20.12.2024r.
|
DZIEŃ TYGODNIA |
|
SKŁAD POSIŁKU |
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser biały; szynka drobiowa; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar malinowy |
1,2,3 |
O |
Zupa pomidorowa z makaronem (por, marchewka, seler, pietruszka, pomidory) nuggetsy na parze, ziemniaki z wody, groszek z marchewką, kompot z owoców /woda |
1,2,3,11 |
P |
Owoce i warzywa sezonowe; woda/woda z cytryną, |
|
WTOREK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; wędliny (szynka gotowana, szynka z indyka); warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar rumiankowy, woda |
1,2,3 |
O |
Zupa warzywna z kalafiorem (por, marchewka, seler, pietruszka, kalafior), pieczeń drobiowa, pyzy, buraczki Kompot z owoców /woda |
1,2,3,11 |
P |
Kisiel, woda |
|
ŚRODA |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; parówki z szynki; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar malinowo-cytrynowy, woda |
1,2,3 |
O |
Zupa warzywna z brokułem (por, marchewka, seler, pietruszka, brokuł) mięso mielone w słodko -kwaśnych warzywach, ryż gotowany Kompot z owoców/woda |
1,2,3,11 |
P |
Pieczywo z własnego wypieku, woda |
1,2, 3 |
CZWARTEK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; wędliny (szynka gotowana, szynka z indyka) warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); napar z lipy, woda |
1,2,3 |
O |
Zupa porowa (por, marchewka, seler, pietruszka), kluski ziemniaczane z mięsem mielonym, surówka z kapusty kwaszonej, kompot z owoców /woda |
1,2,3,11 |
P |
Jogurt naturalny z owocami sezonowymi, |
2 |
PIĄTEK |
ś |
Pieczywo: pszenne, razowe, wieloziarniste; masło; ser żółty; ser biały; dżem owocowy; warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata); zupa mleczna z lanymi kluseczkami, napar koperkowy, woda |
1,2,3 |
O |
Zupa warzywna z fasolką (por, marchewka, seler, pietruszka, fasolka), jajko sadzone na parze, ziemniaki z wody, mizeria, Kompot z owoców/woda |
1,2,3 |
P |
Owoce i warzywa sezonowe, woda |
1,2,3 |
INFORMACJE DODATKOWE:
Stosowane przyprawy: cukier, sól, pieprz, majeranek |
|
|
Śniadania komponowane są przez dzieci – produkty wybierane są przez dzieci. |
|
Ze względu na codzienny charakter zaopatrzenia, zastrzegamy sobie prawo do zmiany menu w przypadku braku surowców na rynku. |
|
ALERGENY |
|
|
|
|
|
1 |
Zboża zawierające gluten |
|
|
|
2 |
Białka mleka krowiego |
|
|
|
3 |
Jaja |
|
|
|
4 |
Ryby |
|
|
|
5 |
Orzechy |
|
|
|
6 |
Orzechy ziemne |
|
|
|
7 |
Soja |
|
|
|
8 |
Sezam |
|
|
|
9 |
Gorczyca |
|
|
|
10 |
Łubin |
|
|
|
11 |
Seler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|